Zencefilli Kurabiye Tarifi
Zencefilli Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı tam buğday unu (veya yarısı beyaz ve yarısı tam buğday unu)
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/8 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1/8 çay kaşığı yenibahar
1/8 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı süt
1/4 su bardağı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Kuru üzüm, çikolata parçaları
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve elinizle karıştırarak bir hamur elde edin. Tereyağını hamura ekleyin. (Sıvı ve tereyağını una ekledikten sonra hamur biraz fazla kuru görünüyorsa, bir çorba kaşığı süt daha ekleyebilirsiniz.
Düzleştirilmiş bir hamur diski yapın. Yaklaşık 10 dakika soğutun. Bu, hamurun yuvarlanması için biraz daha az yapışkan olmasını sağlayacaktır, ancak çocuklar beklemek istemiyorsa bu adımı atlamak da sorun olmaz.
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın ve iki fırın tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın.
Hamuru ¼ cm kalınlığında iki parça parşömen arasında yuvarlayın.
Hamuru kurabiye kalıbıyla kesin ve hazırlanan fırın tepsilerine aktarın. Kenarları hafifçe kızarana kadar 8 ila 10 dakika pişirin. (Kenarları çabuk kızarabileceği için 8 dakika sonra bir göz atın.)
Fırından çıkarın, fırın tepsisinde bir dakika soğumaya bırakın ve tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Üzerini süslemek isterseniz küçük bir bıçakla krema sürebilir, şekiller verebilirsiniz. Ancak bunu kurabiyeler kurumadan yapmalısınız. Afiyet olsun!