Meyveli Cupcake Tarifi
Meyveli Cupcake Tarifi
Malzemeler
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
1/2 su bardağı şeker
2 büyük yumurta (mümkünse oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 su bardağı tam yağlı süt (mümkünse oda sıcaklığında)
1 1/4 su bardağı un
1 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Çilekli yoğurt veya tercih ettiğiniz farklı bir meyve ile yoğurt
Hazırlanışı
Fırını önceden 180 derece C'ye ısıtın ve bir muffin kalıbını kağıt kek kalıplarıyla kaplayın.
Orta boy bir kaseye tereyağı ve şekeri ekleyin. El tipi bir elektrikli karıştırıcı ile orta-yüksek hızda hafif, kabarık ve kalın olana kadar veya yaklaşık 3-5 dakika çırpın.
Yumurtaları birer birer ekleyin, her bir yumurtayı tamamen birleştirmek için arada çırpın. Vanilyayı ekleyin.
Kabartma tozu, tuz ve unun yarısını kaseye ekleyin. En düşük hızda çırpın. Sütün yarısını ekleyin. En düşük hızda çırpın. Kalan unu ve sütü ekleyin ve en düşük hızda çırpın.
Hamuru kağıt kek kalıpları arasında bölün, her bir kalıbı yaklaşık ¼ fincan hamurla doldurun.
20-22 dakika ya da kenarları altın kahverengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkarın. Cupcakeleri bir tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.
Meyveli yoğurdu soğutun, kilitli poşete koyun ve poşetin ucunda küçük bir delik açarak cupcakelerin üzerine sıkın. Afiyet olsun!