Karnabaharlı ve Peynirli Makarna Tarifi
Malzemeler
1 küçük baş karnabahar (küçük parçalar halinde doğranmış veya yaklaşık 4 su bardağı çiçek)
2/3 su bardağı süt (hafifçe ısıtılmış)
3 su bardağı makarna (mini makarna şekli gibi)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Karnabaharı ekleyin ve yaklaşık 8-10 dakika veya yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karnabaharı çıkarmak ve bir karıştırıcıya eklemek için ince gözenekli bir süzgeç veya oluklu kaşık kullanın. Karıştırıcıya karnabahar, süt, peynir, tereyağı, tuz ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve pişirdikten sonra süzün ve tencereye ekleyin.
Peynir sosu ile karnabaharları makarnaya karıştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!