Havuçlu Pancake Tarifi
Havuçlu Pancake Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş havuç (yaklaşık 1 orta boy havuçtan)
3 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1/2 su bardağı elma püresi
1/2 su bardağı sade yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı karabuğday unu veya tam buğday unu (* Tam buğday unu kullanıyorsanız yumurtaları 2'ye düşürün)
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 su bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)
Tereyağı
Arzuya göre üzerine akçaağaç şurubu veya yoğurt
Hazırlanışı
Rendelenmiş havuçları ısıya dayanıklı bir kaseye ekleyin. Bir su ısıtıcısını kaynatın ve sıcak suyu havuçların üzerine dökün. 3-5 dakika bekletin. İyice süzün ve kurulayın.
Orta boy bir kapta havuç, yumurta, elma püresi, yoğurt, tereyağı ve vanilyayı karıştırın.
Un, kabartma tozu, tarçın ve kullanılıyorsa kuru üzümleri ekleyin ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Yapışmaz veya dökme demir bir tavayı orta ateşte ısıtın. Bir parça tereyağı ekleyin, eritin ve tavayı kaplayacak şekilde döndürün.
Hamuru, bir seferde yaklaşık ¼ fincan ve ince bir şekilde yayarak, her iki tarafta yaklaşık 2-3 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.
Daha fazla tereyağı ekleyin ve pancakelerin geri kalanını pişirmek için tekrarlayın.
Tercihinize göre akçaağaç şurubu veya yoğurt ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun!