Yenidoğan Bebekler için Bakım Tavsiyeleri
Yenidoğan Bebekler Ağlayarak Neyi Anlatır?
Yeni doğmuş bebeğinizin ağlaması sizinle temel ihtiyaçları hakkında iletişim kurmasının bir yoludur. Bebeğiniz büyüdükçe neden ağladıklarını öğrenecek olsanız da 0-3 aylık dönemde ağlamanın nedenini anlamak zor olabilir. En yaygın nedenler arasında açlık/aşırı beslenme, yorgunluk ve bezin kirli olması bulunmakta.
1- Açlık veya Aşırı Beslenme:
Açlık, bebeğin ağlamasının en yaygın nedenlerinden biridir. Bebeğinizin aç olup olmadığını anlamak için açlık ipuçlarına bakabilirsiniz, örneğin:
Elini ağza koymak
Başını göğse veya biberona çevirmek
Ellerini yumruk haline getirmek
Dudaklarını şapırdatmak veya yalamak
Ağız açmak
Bazen de bebekler aşırı beslendikleri için ağlarlar. Çok fazla süt şişkinliğe neden olur ve bu da bebek için geçici olarak rahatsız edici olabilir. Aşağıdaki durumlarda bebeğinizin aşırı beslendiğine işaret edebilir;
Ağızlarını kapatırlar
Göğüs veya biberondan uzaklaşırlar
Ellerini gevşetirler
Uykuya dalmaya başlarlar
2: Yorgunluk veya Ağrı:
Yenidoğan bebekler her gün 17 saate kadar uykuya ihtiyaç duyarlar, bu da çok sık yorulmaları anlamına gelir. Bunun nedeni, kendi başlarına pek bir şey yapamayacak olsalar da beyinlerinin ve vücutlarının hızla gelişmesidir. İhtiyaç duydukları tüm uykuyu aldıklarından emin olmak için bir uyku programı uygulamayı deneyin. Ayrıca kulak ağrısı, diş çıkarma veya cilt döküntüsü gibi durumlar ağrıya ve ağlamaya neden olabilir. Doktorunuzdan yardım almanız gerekebilir.
3: Kirli Bebek Bezi:
Bezinin kirli olması yüzünden bebeklerin ağlaması çok yaygındır. Cildindeki ıslaklık hissi rahatsız edici ve tahriş edici olabilir ve bu da ağlamaya yol açabilir. Tipik olarak, yenidoğan bebeklerin bezlerinin 2-3 saatte bir değiştirilmesi gerekir.
Tıbbi görüş ve sağlıkla ilgili diğer bilgiler dahil olmak üzere, Paddlers’da bulunan tüm içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir kişisel durum için özel bir teşhis veya tedavi planı olarak düşünülmemelidir.