Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Meyveli Pirinç Lapası Tarifi
Besin değeri yüksek, saklaması kolay pirinç lapası için adımlar:
Malzemeler
1 su bardağı kısa taneli kahverengi pirinç
2 1/2 su bardağı su
1-1 1/2 su bardağı su, anne sütü veya formül mama
1/2 Elma
1 Muz
Hazırlanışı
Pirinci en az 2 saat bekletin. (İsteğe bağlı, ancak önerilir.)
Süzün, durulayın ve suyla birlikte bir tencereye ekleyin. Pirinci belirtilen şekilde pişirin.
Bir püre yapmak için sıvı ile karıştırın. (Su, anne sütü veya formül mama)
Elmayı rendeleyin, muzu çatalla ezin.
Pirinç lapasına meyve püresini ekleyin ve servis yapın veya saklayın.
İPUCU: Pirinci suda bekletmek sindirimi biraz daha kolaylaştırabilir ve pişirme süresini biraz kısaltabilir. Yine de zamanınız yoksa atlayabilirsiniz.
Pişirme süresinin sonunda pirinciniz çok yumuşak değilse ½ su bardağı ilave su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Farklı marka ve pirinç türlerinin pişirilmesi farklı zaman alır, bu nedenle bunu farklı türde bir pirinçle yaparsanız sıvıda ve sürede biraz değişiklik olacaktır.
Pirinci ıslatmayı atlarsanız, ek suya ve pişirme süresine ihtiyacınız olabilir.
Karıştırırken, karışım olabildiğince pürüzsüz olana kadar ilave sıvıya ihtiyacınız olup olmadığına karar vermek için bekleyin. Pirinç çok iyi harmanlandığında çok kalınlaşır.