Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler
Köftesi için;
250 g az yağlı yada yağsız dana kıyma
1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı tepeleme pirinç (varsa kırık pirinç tercih edebilirsiniz) yıkanıp süzülmüş
Yarım demet maydanoz (yıkanıp ayıklanıp ince kıyılmış)
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber (Büyük çocuklar ve yetişkinler için )
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kıyma yağsız ise miktarı 2 tatlı kaşığı yapın)
3 veya 4 kaşık un
Suyu için;
6 bardak su
1 büyük boy havuç (minik küp doğranmış)
1 büyük boy patates (minik küp doğranmış)
Yarım su bardağı bezelye
Terbiyesi için,
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Derin bir kapta soğan, kıyma, pirinç, tuz, kimyon, karabiber, zeytinyağı ve doğranmış maydanozun yarısını alıp iyice yoğurun. Minik köfteler yapıp içine un koyduğunuz tepsiye alın. Köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.
Tencereye sıcak su koyun. Kaynayınca, tüm sebzeleri ve köfteleri ilave edin. Sebze ve köfteler pişinceye kadar orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Bir kasede tuzu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
Çorbanın suyundan terbiyeyi yaptığınız kâseye yavaşça birkaç kaşık su ekleyin. Terbiyenin ısısını ayarlayın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp altını kapatın.
Ayırdığınız maydanozu üzerine ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun!