Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 kuru soğan
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı nane
250 gram yoğurt (tercihen ev yapımı)
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Önce biberleri küp küp doğrayın ve bir tencere içinde suda pişirin. Pişen biberleri, küp küp doğradığınız domatesi, havucu, soğanı blendırdan geçirin. 1 saat kadar soğutun. Sebze karışımına yoğurt, un ve baharatları da ekleyip, yoğurarak hamur haline getirin. Hamurunun yumuşak kıvamlı olmasına dikkat edin. Hamuru 5 saat kadar mayalanması için bekletin. 5 saat sonra hamurdan ufak parçalar alın, avucunuzla yassılaştırın ve 1 gün güneşin altında bekletin. Hamurları arkalı önlü çevirerek, iyice kurumasını sağlayın. Tarhana hamuru kuruduğunda parçaları rondodan geçirin ve toz haline gelmesini sağlayın. Toz haline gelen tüm malzemeyi geniş bir tepsiye yayıp birkaç gün daha havalandırın. Kavanozda saklayın ve dilediğiniz zaman pişirin. Afiyet Olsun!