Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler

14-10-2020 12:11
Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler

Enginar Püresi Tarifi

Malzemeler

- ½ küçük enginar

- ½ küçük patates

- ½ küçük havuç

- 2 tatlı kaşığı bezelye

- 1 diş sarımsak

- 1 arpacık soğanı

- 1 – 2 dal maydanoz ya da dereotu

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı 7. aydan itibaren rendelenmiş dil peyniri

- 500 ml su

Yapılışı

- İyi bir şekilde temizlediğiniz enginar, patates ve havucu küp küp doğrayın.

- Eğer buharda pişirecekseniz bezelyeleri önceden 10 dakika boyunca haşlayın.

- Ardından soğan ve sarımsağı bütün bırakın.

- Piştikten sonra çıkarabilir ya da istediğiniz miktarı da püreye ekleyebilirsiniz.

- Maydanoz veya dereotunu ince ince kıyın.

Enginar Püresini Buharda Pişirme

- Alta enginarı ve üzerine de diğer sebzeleri buharda pişirme süzgecine koyun.

- Ardından üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin.

- Böylece 20 – 25 dakika kadar pişirin.

- 2 – 3 kaşık ılık su veya tavuk suyu ve dil peynirini ekleyin.

- Sonra da robottan geçirin.

Enginar Püresini Pişirme

- Soğan, havuç ve sarımsağı zeytinyağında çevirin.

- Kalan sebzeleri ve suyu ekleyin.

- Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.

- Ardından dil peynirini ve gerekirse 2-3 kaşık ılık suyu ekleyerek püre haline getirin. Afiyet olsun!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.