Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Enginar Püresi Tarifi
Malzemeler
- ½ küçük enginar
- ½ küçük patates
- ½ küçük havuç
- 2 tatlı kaşığı bezelye
- 1 diş sarımsak
- 1 arpacık soğanı
- 1 – 2 dal maydanoz ya da dereotu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı 7. aydan itibaren rendelenmiş dil peyniri
- 500 ml su
Yapılışı
- İyi bir şekilde temizlediğiniz enginar, patates ve havucu küp küp doğrayın.
- Eğer buharda pişirecekseniz bezelyeleri önceden 10 dakika boyunca haşlayın.
- Ardından soğan ve sarımsağı bütün bırakın.
- Piştikten sonra çıkarabilir ya da istediğiniz miktarı da püreye ekleyebilirsiniz.
- Maydanoz veya dereotunu ince ince kıyın.
Enginar Püresini Buharda Pişirme
- Alta enginarı ve üzerine de diğer sebzeleri buharda pişirme süzgecine koyun.
- Ardından üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin.
- Böylece 20 – 25 dakika kadar pişirin.
- 2 – 3 kaşık ılık su veya tavuk suyu ve dil peynirini ekleyin.
- Sonra da robottan geçirin.
Enginar Püresini Pişirme
- Soğan, havuç ve sarımsağı zeytinyağında çevirin.
- Kalan sebzeleri ve suyu ekleyin.
- Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
- Ardından dil peynirini ve gerekirse 2-3 kaşık ılık suyu ekleyerek püre haline getirin. Afiyet olsun!