Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Malzemeler
1/3 bardak ince kıyılmış yeşil fasulye
1/2 küçük kabak, ince doğranmış
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yeşil soğan, ince doğranmış
1/2 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 su bardağı süt
1/2 bardak pişmiş ve ince doğranmış tavuk
1 çay kaşığı ince doğranmış taze fesleğen yaprağı
2 çay kaşığı taze limon suyu
Hazırlanışı
Bir tencereye yaklaşık 2,5 cm su ekleyin. Buhar sepetinin içine yeşil fasulyeyi ve kabağı koyun, sepeti tencereye yerleştirin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan alın ve buhar sepetini çıkarın. Sebzeleri soğuması için bir kenara koyun.
Bir başka tencerede yağı ısıtın. Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin ve yumuşayana kadar 1 veya 2 dakika hafifçe karıştırın. Üzerine sütü ekleyin, kaynamaya getirin ve lezzetlerin karışması için yaklaşık 5 dakika pişirin. Ardından tavuğu ve sebzeleri ekleyin. Sos hafifçe kalınlaşıncaya kadar pişirin. Son olarak fesleğen ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun!