Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
Ev Yapımı Yoğurt
Malzemeler
• 1 litre süt (Organik veya Günlük süt)
• 2 – 3 kaşık doğal veya organik yoğurt
Hazırlanışı
• Maya olarak kullanılacak yoğurt yaklaşık 20-30 dakika önceden buzdolabından çıkartılır.
• 1 litre süt tencereye konularak kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayınca ocaktan alınarak ılımaya bırakılır.
• Maya yoğurttan 3 kaşık alınır ve bir kasede karıştırılarak pürüzsüz kıvama getirildikten sonra süte ilave edilir.
• Tencerenin kapağı kapatılarak sıcak kalması için üzeri kalın bir örtü ile sarılır. 6-8 saat kadar bekletilir.
Yoğurdu mayalayan faydalı bakterilerin ölmemesi için kaloriferin yanın koymanız tavsiye edilir. Daha sıcak veya daha soğuk ortam önerilmez. Mayalanma işlemi boyunca kabın ağzının kapalı olması havadan farklı bakterilerin bulaşarak mayalanma işlemini bozmasını önlemektedir. 6-7 saatten daha az beklenirse yoğurt sulu kıvamda olabilir.