Paddlers’dan Annelere Sağlıklı Tarifler
18-05-2020
11:57
Yoğurtlu ve Muzlu Ekmek Tarifi
Malzemeler:
⅓ bardak zeytinyağı
¼ bardak bal (12 aylıktan küçük çocuklar için bal eklemeyin)
2 yumurta
3 orta boy olgun muz
200 g doğal yoğurt
1 çay kaşığı vanilya özütü
250 g kepekli un
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
- Fırını önceden 180 ° C'ye ısıtın. 11 cm x 21 fırın kabını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın.
- Elektrikli bir çırpıcı kullanarak, iyice karışana kadar yağı ve balı karıştırın. Her eklemeden sonra iyice çırparak yumurtaları birer birer ekleyin.
- Ayrı bir kapta, muzları ezin ve yoğurdu karıştırın. Yumurta karışımını ekleyin ve un ile tarçını da ekleyerek karıştırın.
- Karışımı hazırlanan fırın kabına dökün ve 50-60 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarın. Tel ızgaraya çıkarmadan önce fırın kabında 5 dakika soğumaya bırakın. Afiyet olsun!