Bebekler ve Eğitici Oyunlar

Bebekler ve Eğitici Oyunlar
 Oyuncakların güvenliği ile ilgili ilk kural bebek ne kadar küçükse, oyuncağın o kadar büyük olmasıdır. Eğer bir oyuncak film kabına sığabiliyorsa veya çıkarılabilen parçaları varsa, 3 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir.
Bebekler her şeyi ağzına koyar ve bir oyuncak toksik bir malzemeden yapılmış veya kaplanmışsa tehlikeli olabilir. Kullanmadan önce boya ve yapışkan etiketlerini kontrol etmek gerekir.
Ayrıca, bir oyuncağın keskin kenarları veya köşeleri olmadığından, yüzeyinin pürüzsüz olduğundan emin olmak önemlidir. Herhangi bir ipin veya kurdelenin bebeğin boynunun etrafına sarılıp dolaşımını kesecek kadar uzun olmadığından ve oyuncağa sıkıca tutturulduklarından emin olmak da bir başka ayrıntıdır.
Bütün güvenlik tedbirleri alındıktan sonra evde bulunan malzemeler ile bebeğinize yaratıcı oyuncaklar hazırlayabilirsiniz. Örneğin, farklı kumaş ve malzemeleri, dergilerden kestiğiniz resimleri renkli küçük karton kağıtların üzerine yapıştırabilirsiniz. Hepsini üst üste koyduktan sonra bir köşesinden delerek yün iple sıkıca bağlayabilirsiniz ve bebeğinizin ilk kitabını kendiniz hazırlayabilirsiniz. Farklı dokuları keşfetmek, bebeğin temel gelişim kilometre taşlarından biri olan dokunma duyusunu geliştirmeye başlaması için harika bir yoldur.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.